Nytårsrotur 2017
Nytårsrotur med forhindringer
Jeg må tilstå, når man sidder dagen før og kan se, at næste dag byder på regnvejr og let vind, er det ikke lysten, der driver værket. Men som en af mine venner en gang sagde: "Når man sidder i sin kajak i sit rotøj under skyggen af sin kasket, så er der altid tørvejr".
Jesper og jeg tog afsted på nytårsturen fra Bindslev til Tversted, hvor vi startede med at stille en logistikbil på Tversted strand, og hvor vi også fik hilst på 10 medlemmer fra Tversted kajakklub, som skulle ud på deres nytårsrotur.
Der var lidt dramatik fra starten, da vi skulle sætte kajakker i ved det gamle elværk i Bindslev. Mens vi hentede min kajak ved bilen, tog strømmen Jespers kajak og førte den ned ad åen, så den måtte jeg starte med at indfange og bugsere tilbage til startstedet.
Derefter havde vi en fed tur med masser af sving og forhindringer, men ingen overbæringer på grund af væltede træstammer. Vi tog vores frokost ved udløbet af åen og roede derefter de 2 km til Tversted Strand. Det er nu dejligt at komme ud i havet igen.
Turen sluttede med kaffe og cognac og en øl på Jespers terrasse.
Åbent hus 2016
Åbent hus 21. maj
Lørdag den 21. maj holdt Skagen Havkajakklub åbent hus, hvor interesserede kunne se klubbens faciliteter og prøve at seje i havkajak. Dagen startede med fornuftigt vejr, og de første prøveture kunne foregå fra stranden i farvandet ud til Kongevillaen.

Senere på formiddagen blæste det op, så vi var nødt til at flytte prøveturene ind i jollehavnen.

Der var pæn interesse for at prøve kajakkerne, og dagen gav også nye medlemmer.

Se billeder fra dagen i fotoalbummet. (klik på billedet)
Klubtur fra Buttervej til Grenen
Fællesroning på Nordstrand
Torsdag den 6. august henlagde vi fællesroning til Nordstrand. Turen gik fra Buttervej til Grenen, og flere fik ved denne lejlighed deres første tur over Grenen.

Der var stor deltagelse, idet 14 klubmedlemmer deltog i turen - heraf en gæst fra København. Ann-Britt som er veninde med Pernille tog nogle flotte billeder på turen.

Og inden turen var omme, rundede Pernille Lundgaard de 100 km og kunne ønskes tillykke med titlen som frigiven roer.

Se billeder fra turen i fotoalbummet.
Midsommernatsmarathon
Natsejlads 19-20. juni
På årets korteste nat (næsten) fredag den 19. juni stævnede 14 gæve kajakroere ud fra Solnedgangspladsen ved Gammel Skagen og rundt Grenen og med kurs mod Palmestraneden i Frederikshavn.

Vejret var lidt udfordrende med 7 m/s fra nordvest, og der var de også en enkelt, der måtte i baljen ved Nordstrand, og et par stykker gik rundt på Grenen. Men humøret var højt, og efter at have rundet Grenen faldt vinden ned til 3-4 m/s fra nord og nordvest.

Der var pause ved Sandmilen, hvor man kunne nyde solnedgangen, og en kort pause vedshelterpaldsen ved Jerup.

Kl. ca. 04.00 ankom flokken til Palmestranden, hvor solopgangen kunne nydes. Herefter var der morgenmad i Frederikshavn Kajakklubs lokaler.

Du kan se billeder fra turen i fotoalbummet (klik på billedet herover)
Åbent hus 23. maj 2015
Åbent hus 2015
Lørdag den 23. maj kunne vi så holde åbent hus. Vejret var flot men blæsende, så vi måtte igen henlægge kajakprøvning til jollehavnen. Vi havde et godt besøg på dagen, og instruktørerne havde hænderne fulde fra kl. 10 og næsten til kl. 14.
Flere af klubbens medlemmer støttede op om arrangementet, så der både var bemanding ved containerne og i klubhuset, hvor der var en udstilling af rotøj og udstyr,
Vi regner med, at arragnementet giver klubben nogle nye medlemmer, da alle fremmødte var lokale.
Se billeder fra arrangementet i fotoalbummet. 
Der vil også komme noget i skagensavis.dk
Svømmehalstræning
Første gang i svømmehal 2014
Så er indendørssæsonen gået i gang. Ikke at vi ikke også sejler ude, men vi har nu svømmehallen  en gang om måneden til at redninger, teknik og rul under rolige forhold i en lun svømmehal.
Første gang var der pænt besøgt med 7 deltagere i hallen. Og der er lige et par billeder mere.
Midsommernatsmarathon 2014
Marathon 50 km - Coast2coast
På årets korteste nat - natten mellem den 20 og 21. juni afvikles løbet Coast2coast, hvor der deltager løbere, mountainbikere og havkajakroere.

8 havkajakroere fra hele Nordjylland - heraf 2 fra Skagen gennemførte den 50 km lange tur med start fra Solnedgangspladsen i Skagen kl. 19.00 og slut på Palmestranden i Frederikshavn kl. 04.00. Feltet blev fulgt rundt Grenen af yderligere 2 roere fra Skagen.

Billeder fra turen kan ses i fotoalbummet ved at klikke på billeder ovenfor.
Julerotur 2013
Flot vejr til juleroturen
Juleroturen blev afviklet i et flot rovejr og med deltagelse af fire roere. Turen gik til pæl 1, hvor vi nød den medbragte kaffe og udsigten fra en bænk, som efterhånden står yderst på klitten.

Se billeder fra turen i fotoalbummet (klik på billedet)
Grill-aften 22 august 2013
Grill-aften i flot vejr
Den 22 august var vejret fantastisk. Vi valgte til trods herfor at lade turansvarlige Jesper Møller konvertere sejlturen til et socialt arrangement - en grill-aften ved klubhuset.

Vejret var med os, og fremmødet var stort. Alle havde en god aften.

Se billeder fra aftenen i fotoalbummet
Klubtur til Langeland
Langeland april 2013
Forårets klubtur i uge 16 gik i år til Langeland, hvor vi havde lånt et hus af Knud Degn Karstensen. Turen bød på vidt forskellige vejrtyper lige fra kulilng med 14 m/s mellem Tranekær og Lohals til helt stille vejr mellem Ristinge og Kelsnor.

Der var gode tilmeldinger til turen - ingen ledige pladser.

Se billeder fra turen ved at klikke på billedet ovenfor.
Trailer renoveret
Tiltrængt renovering

Vores trailer trængte efterhånden til en renovering. Kassen var ved at gå op, og belægningen på stiverne var efterhånden slidt igennem de fleste steder eller enddog helt væk.

Søren og Thorkild påtog sig opgaven. Og ved samme lejlighed modificerede de den lidt, så den var knap så bred at køre med. Og der blev bygget en ny kasse, som var indrettet meget mere praktisk, så der var adgang til den, selvom der også var kajakker på traileren.

Se billeder af traileren i fotoalbummet.

Sommer-efterår 2012
Surf i knækket

Sommer og efterår 2012 bød på en del blæst, men også nogle dage med pænt vejr. Billedet ovenfor er Søren, som udfordrer elementerne i en surf.
Der er flere billeder fra surfturen i fotoalbummet. Desuden er der nogle billeder fra Andreas på en af vores begynderture til Grenen, hvor vejret var noget bedre.
Jesper Nordberg har sendt et link til et fotoalbum med billeder fra en anden af vores begynderture i pænt vejr. Se Jespers billeder her.

Skurvogn på nabogrunden
Skurvognen er på plads

Så er det endelig lykkedes at få vores skurvogn på plads. Tirsdag eftermiddag mødte Martin, Evald og Michael op og fik målt op til sokkelsten og sat dem på plads, så vores skurvogn kan stå lige og sikkert.

Onsdag formiddag kunne vi så få Cementstøberen til at sponsorere et kranløft. Skurvognen blev hentet hos Skagen Autolakering og kørt ned og sat på nabogrunden til klubhuset, så formalia omkring bebyggelse på grunden er nu på plads.

Nu trænger skurvognen til en kærlig hånd indvendig og en gang maling udvendig.

Se billeder fra flytningen i fotoalbummet.

Mariager Fjord
Klubtur til Mariager Fjord

Årets klubtur til Mariager Fjord startede i det lille hyggelige fiskerleje Stinesminde. Herfra gik turen til havnen i Mariager og derfra ind mod Hobro.

Der var et passende antal pauser undervejs, og vejret var tilpas omskifteligt med både stille vejr og god blæst. Regnen undgik vi.

Der var god deltagelse i turen, idet 8 klubmedlemmer havde valgt at deltage i turen.

Se billederne i fotoalbummet

Roeruddannelse
Roeruddannelse og instruktørkursus 2012

Vi har gennemført roeruddannelsen 2 gange i sommer med 14 deltagere, og begge gangene sørgede vejrguderne for, at roerne fik tilbagestrøget hår med vindstyrker på 10-15 m/s i løbet af dagene.

Også klubbens instruktører har været på kursus i år - og det under lignende forhold som vores roere.

Se billederne herfra i fotoalbummet.

Pinseroning 2012
Pinseroning 2012

En ny tradition blev grundlagt i år med initiativet til pinseroning. Vi havde et par dage med rigtig flot vejr, og førstedagen roede vi til pæl 1 og 2 og sluttede af i klubhuset med et glas kold hvidvin og hjemmebagt knækbrød.

2. pinsedag gik turen fra morgenstunden mod nord og ud til Grenen, hvor vi så en del nysgerrige sæler, inden vi gik i land og nød medbragt kaffe.

Se billederne fra turen i fotoalbummet.
 

Januar 2012
Der sker også noget i januar

Januar måned bød på flere aktiviteter i klubben. Der var det årlige kajakvedligehold på Danish Yachts, der var foredrag med Geir Haukursson fra Svendborg, som fortalte om sin tur Danmark rundt i Havkajak. Det var hos Orla med en utrolig lækker mad.

Søren præsenterede sidste skud på stammen af hjemmebyggede kajakker - en virkelig flot sag.

Og udover de korte ture blev der også til en enkelt Aalbæktur.

Se flere billeder i fotoalbummet (klik på billedet)

Julerotur 17.12.11
Godt vejr til juleroturen

Årets julerotur havde god deltagelse. 7 medlemmer havde meldt sig. Den lange tur på 16 km gik først rundt havnen til Betty Nansens villa og tilbage til Knækket, hvor resten stødte til. Turen gik herefter til Pæl 1, hvor der var kaffe, julegodter og en lille spids.

Der  var usædvanlig godt vejr til roturen - kun lidt vind fra nord - og klart vejr uden regn.

Efter turen var der julefrokost i klubhuset med sild, snaps og lækre kreationer fra nogle af klubbens kokke

Se billeder fra roturen i fotoalbummet.

København den 19-21 august
Klubtur til København

I dagene den 19-21. august var der arrangeret klubtur til København. På grund af skader og sammenfald med familimæssige begivenheder var der kun 4 afsted - heraf 2 med kajakker. Vejret var tørt, solrigt og blæsende, og turene gik rundt i København havn, kanalerne, Langelinie, Trekroner-fortet, Lynetten osv. Overnatningen foregik på Holmen, og der blev også tid til den obligatoriske rundvisning på kongeskibet.
Se billeder fra turen i fotoalbummet (klik på billedet ovenover)

10. april
En rotur i et fantastisk vejr

Den 10. april havde mange af klubbens medlemmer sat kajakkerne i vandet og der blev sejlet både korte og lange ture på begge sider af Skagens Odde. Roerne fra flere af turene mødtes senere ude ved Stokrenden, hvor vandet lå spejlblankt.

Se billeder fra turene i fotoralbummet.

28. december
Vintertur på Nordstrand

Det er nu ikke kun vind og nedbør, der driller, når vi vil ud og ro. I dag var der for første gang denne vinter lukket af is nede i knækket. Derfor blev klubturen henlagt til varmere vande - nærmere bestemt på Nordstrand.

 

Det var en flot tur. Se flere billeder fra turen i fotoalbummet.

13-15. juli
Danmark rundt i havkajak

Tirsdag den 13. juli blliver jeg ringet op af Geir Haukursson, som er på vej Danmark rundt i havkajak. Han synes ikke vejret er til at gå over Grenen den dag. Jeg henter ham og kajakken på Solnedgangspladsen og får Geir indkvarteret hos Orla.

 

Onsdag følger John og jeg ham over Grenen, og torsdag følger Jesper og jeg ham videre sydpå, efter at han har fået repareret sit skeg. Det er meget normalt, når ikke man sejler Necky :-)

 

Thorkild har sørget for billeddokumentation af besøget. Billederne kan ses i fotoalbummet.

3. juli
Uggerby Å

Klubturen til Uggerby Å blev en varm oplevelse under krydrede vindforhold. Det var en lærerig tur, og der var i hvert fald mulighed for at lære at styre og dreje.

 

Se billeder fra turen i fotoalbummet.

23. juni
Sct. Hans aften i kajak.

Der har de senere år ligget både ud for Fyrbakken denne aften. I år var der for første gang deltagelse af en flok af de lokale kajakroere imellem. Se flere billeder i fotoalbummet-

22. juni
Kirsten Jørgensen frigives

Den 22. juni blev Kirsten Jørgensen frigivet som roer. Det er endnu ikke blevet fejret i klubben på behørig vis. Men det regner vi naturligvis med, at det snart bliver.

21. juni
Thorkild Lind og Jørn Læborg frigives

Den 21. juni blev dagen, hvor Thorkild og Jørn blev frigivet. Der var den afsluttende vandgang med selvredning og makkerredning og efterfølgende teoretisk prøve. Begge bestod.

Se flere billeder fra frigivelsen i fotoalbummet.

7. juni
Jesper Møller frigivet

Endnu en roer er frigivet. Jesper Møller gennemførte den praktiske del af prøven hos Peter Heilmann i fredags, og i dag mandag tog han den teoretiske prøve. Jesper kan nu kalde sig frigivet. Tillykke.

5. juni
Første kvinde frigivet

På trods af vejret, med vind på 9 m/s gennemførte Anne Johanne prøverne til frigivelse i dag - både de praktiske og de teoretiske. Se billeder fra prøverne i fotoalbummet.

Drengene har været på tur
Hirsholmene

Så har de hårde drenge været på tur. Dion og Morten tog udfordringen op og sejlede til Frederikshavn og derefter til Hirsholmene - en tur på over 50 km. Morten bekræfter, at han nu har fået længere arme end John.

 

Se billederne fra turen i fotoalbummet.

26. april - flere billeder
25. april - flere billeder
25. april
Sponsorkajak har fået logo

Sponsorkajakken fra SparNord er nu blevet forsynet med et passende logo

27. marts - Første kvinde på havet
Kirsten Jørgensens debut.

Kirsten fik i dag sin debut ude på det rigtige vand. Der var fint vejr - dog med lidt bølger. Som det ses på de følgende billeder klarede Kirsten det flot. Hun blev i kajakken alle 4 km.

Flere billeder
20. marts - Thorkild Lind på havet
Thorkilds første tur i åbent vand

Thorkild Lind fik i dag sin debut på det åbne vand. Der blæste lidt, og som det ses på billedet, var der også lidt søgang. Men turen til Sandmilen gik problemfrit, og som Thorkild selv beskriver det, så bjærger klubkajakkerne sig glimrende i lidt søgang.

Flere billeder fra turen
 
Rotur og Grillaften
Rotur og grillaften 7. oktober 2017
Vejrguderne havde som sædvanlig skiftet mening i forhold til, hvad de tidligere havde meldt. Vinden var vesten 7-9 m/s men aftog hen ad dagen, så det blev ikke til Grenen men Pæl 2. Skyet vejr men tørt. Vi var 6 roere afsted, og Peter Nissen blev friroet, idet han på turen passerede de 100 km. Efterfølgende blev der tændt op i grillen og massiv hygge i vores klubhus, hvor flere af klubbens øvrige medlemmer stødte til. Det blev til en rigtig hyggelig aften, selvom vi var 13 til bords.
Hirsholmene - klubtur den 16. september 2017
HIrsholmene i super vejr
Så har vi haft en rigtig god klubtur til Hirsholmene - Henrik, Søren, Anne og jeg. Vejret artede sig med næsten ingen vind og høj klar solskin hele dagen. 
Første pause var et stop på Deget, som vi normalt ikke besøger. Næste stop Hirsholm, hvor vi indtog vores frokost og nuppede en lille kvist malurt . 
En tur rundt om øgruppen gav anledning til at hilse på et par sæler og afslutning med kaffe og hjemmebagt kage, inden krydset tilbage.
Og vi mødte naturligvis roere fra både HTN og Frederikshavn i det fine vejr.
En god tur i godt selskab 
Klubtur til Ryåen med Gjøl 2017
Klubtur på Ryåen
2.nd pinsedag tog vi på klubtur til Gjøl for at besøge kajakklubben der. Vi var 4 fra Skagen og blev mødt af 8 medlemmer fra Gjøl med kaffe og morgenbrød. Derefter kørte vi til Ryåen, da der var for meget vind til en tur på Limfjorden.
Det var en flot tur, hvor vi sejlede op til Ryå Mejeri, eller Ryå Havn som Gjølfolkene kalder den. De har nemig aktier i anløbsbroen. Her indtog vi vores frokost, blev beværtet med en flot lagkage og hjemmebagte boller, hvorefter det blev til en tur op til mejeriet, hvor enkelte kunne klemme en is ned.
Desuden var der smagsprøver på en fremragende rom og en prisbelønnet gin.
Hjemturen gik med lidt fuglekiggeri. Der var fiskehejrer, musvåger og mange andre fugle - men ingen isfugl denne gang.
Se billederne fra turen i fotoalbummet ved at klikke på billedet ovenfor.
Kajakdåb 3. juni 2017
Præsentation og dåb af hjemmebyggede kajakker
Hen over vinteren har flere af medlemmerne bygget deres egen kajak sammen med Søren og under hans kyndige vejledning. De første blev færdige primo december, og de sidste er lige blevet færdige.
Den 3. juni holdt klubben en fesllighed, hvor kajakkerne blev præsenteret og døbt. Der blev holdt en kort tale, hvorefter kajakkerne blev døbt en af gangen og ønsket lykke på rejsen.
Der var stort fremmøde, og de fremmødte blev beværtet med champagne og jordbær, snitter, saltmandler, kaffe og whisky.
Se billeder fra dåben i fotoalbummet ved at klikke på billedet ovenfor.
Fællesroning 9. maj 2016
Flot vejr til sejlads
En af årets første fællesroninger kunne byde på et fantastisk flot vejr med vand så fladt som chokoladesovs. Så det blev til en rigtig flot tur ind i solnedgangen for de fem heldige deltagere.

Se billeder fra turen i fotoalbummet (klik på billedet)

Julerotur 2015
Juleroturen 12. december
Årets julerotur fandt sted i høj solskin og 6-10 m/s fra vest. Et flot vejr til turen, som gik til pæl 1 og retur til en kop kaffe og en Dr. Nielsen i klubhuset - tilsat lidt hjemmelavet cognacvædet  marcipankonfekt. Der var lidt modvind på udturen, men til gengæld blev vi på det nærmeste båret hjem.

Der var sæltræf ved Damsted Klit med 2 sæler på stranden og en nysgerrig en af slagsen i vandet, som skulle inspicere kajakkerne, som sejlede forbi.

Fem af klubbens medlemmer havde fundet vej til det maritime julearrangement.

Se flere billeder fra turen i fotoalbummet ved at klikke på billedet ovenover.
Tall Ships Race og Hals vis dit rovand
Tall Ships Race
Hals Kajakklub havde valgt at slå deres Vis dit rovand sammen med afslutningen på Tall Ships Race - En glimrende ide. Vejrgudernes ypperstepræster - både fra DMI og YR havde valgt at udlægge skrifterne, så vi ville få 9-14 m/s fra sydøst, hvilket fik mange til at melde fra og arrangere en rotur ved Kandestederne.

Som det ses på billederne, var vejret fremragende - overskyet og vindstille - flaget hænger slapt ned. Så Mogens og jeg fik en fantastisk oplevelse i Hals med mange flotte sejlskibe og grill og hygge bagefter, mens vores klubkammerater blev sandblæst ved Kandestederne.

Se billederne fra Tall Ships Race i Hals i vores fotoalbum (klik på billedet)
Sponsorat og arbejdsdag
Arbejdsdag og overrækkelse af kajaksponsorat
Lørdag den 1. august skete der mange ting i klubben. Der var arbejdsdag med stort fremmøde - 15-16 stykker - hvor vi fik ordnet containerlågerne, så de er lette at åbne og lukke, vi fik bygget nye kajakstativer, fik fjernet sand foran og omkring containerne, fik malet containere og udendørs møbler og terasse og ryddet op i våbenrummet og pudset og spartlet væggene, der blev lavet god mad til os og om aftenen var der indbudt til fest i klubhuset.

Inden frokosten kunne Pia Sørensen fra Spar Nord overrække et sponsorat på en ny klubkajak med udstyr - kajakken og udstyret var allerede indkøbt. Og inden aftensmaden fik vi overrakt en kajakmodel i træ af skibsingeniør Ole Knude Jensen. Kajakmodellen pryder allerede klubhuset.

Alt ialt en begivenhedsrig dag. Se billeder fra dagen i fotoalbummet. (klik på billedet.)
Roeruddannelse juni 2015
Så er der dømt roeruddannelse
Årets første roeruddannelse er afviklet. En flok friske roere og engagerede instruktører har tilbragt weekenden i havkajakkens tegn. Lørdag formiddag gik i svømmehallen med alle de våde øvelser - eftermiddagen bød på teori om vind og vejr, sikkerhed, kajakker og pagajer.

Søndag trodsede vi den hårde vind og gennemførte den praktiske uddannelse og aflagde svømmeprøver ved Sønderstrand.

Se billeder fra weekenden i fotoalbummet
Mariager Fjord - havkajaknord
Pinsetur til Mariager Fjord
2. Pinsedag havde Henrik Rudkøbing opslået en tu til Mariager Fjord på havkajaknord. Skagen leverede det største input il turen - 3 roere. Desuden deltog en fra Aalborg, en fra Limfjorden og en fra Køge med sommerhus i Blokhus.

Turen bød på lidt blandet vejr - for det meste godt. Der var en del sol, lidt overskyet og en enkelt regnbyge. Og vinden vekslede mellem næsten stille vejr og 8 m/s fra vest - forårsaget af den tunneleffekt, som den øst-vest-gående Mariager Fjord giver ved vestlige vinde.

Se billeder fra turen i fotoalbummet (klik på billedet ovenfor)
Livø rundt 2. maj 2015
Klubtur med HTN
Lørdag den 2. maj var vi afsted på en fremragende klubtur sammen med HTN. Turen startede med udgangspunkt i Rønbjerg, hvorfra vi krydsede over til Livø. Turen gik rundt om Livø og hele vejen neden om tappen. Vi fik dog ingen sæler at se denne gang. Til gengæld kunne vi nyde synet af nogle rovfugle undervejs. Der blev holdt passende med pauser, og vejret var flot.
Se billeder fra turen i fotoalbummet (klik på billedet)
Åbent hus august 2014
Godt besøg ved Åbent hus
Lørdag den 2. august var der Åbent hus i kajakklubben. Desværre viste vejret sig ikke fra den bedste side. Vind fra sydøst middelvind 10 m/s og med stød på 15 m/s.

Kajakprøvning foregik derfor under sikre forhold i jollehavnen. Her var 5 af klubbens medlemmer fuldt beskæftiget med at hjælpe nye folk i kajakkerne. Andre blev tllbage ved klubhuset og sørgede for kaffe og kage eller ved containerne og talte med intresserede og sendte dem videre til jollehavnen efter rundvisning.

Der blev tid til lidt leg og surf i Knækket efter arrangementet og vist også lidt under arrangementet. 12 af klubbens medlemmer mødte op til dagen.

Se billeder fra dagen ved at klikke på billedet herover.
Første sejltur 2014
Jomfrutur og årets første sejltur
Efter en periode med blæst og regn blev der flot sejlvejr fredag den 10. januar om eftermiddagen. Det blev både årets første sejltur og samtidig jomfrutur for Anne Johannes nye kajak - en SW Design Greenlander.

Det forlyder at kajakken var fantastisk at sejle og let at rulle. Og vejret var i hvert fald upåklageligt. Der var fire roere på tur - og vi nød turen - og tænkte lidt på dem som gik glip af en god tur på vandet.

Kajakken blev derefter fejret med champagne og kransekage i klubhuset - og her var der større deltagelse.

Se billeder fra turen i fotoalbummet (klik på billedet)
Dannebrog til købstadsjubilæum
Skagen Havkajakklub modtager kongeskibet
Mandag den 2. september anløb kongeskibet Dannebrog Skagen havn i forbindelse med fejringen af byens 600 års købstadsjubilæum. Kongeskibet blev modtaget behørigt, idet det blev fulgt til kaj af 8 havkajakroere. Herefter kørte dronning Margrethe og prins Henrik afsted i karet. Og en hilsen til havkajakroerene blev det også til.

Vejret startede med frisk nordvesten vind - 10 m/s - men vinden lagde sig i løbet af dagen og solen brød igennem.

Se billeder fra modtagelsen af kongeskibet i fotoalbummet.
Surfkursus i Løkken
Surfkursus 8. juni i Løkken
8. juni var der vejr til at afvikle surfkurset i Løkken i samarbejde med DGI Nordjylland og OnAdventure.

En del af de tilmeldte var forhindret denne dag, så deltegerne var tre medlemmer af Skagen Havkajakklub. Det blev et godt kursus og en god dag i bølgerne.

Klik på billedet for at se flere billeder fra dagen.
København og Stevns Klint
Klubtur til hovedstaden

I dagene den 16-19. august var der klubtur til hovedstaden. Vi havde været så heldige, at få en aftale med Brøndby Kajakklub om at benytte deres kubhus som overnatningssted og base for vores ture. Og her blev vi venligt modtaget kl. 22.30, da vi endelig nåede frem.

Første dag tog vi en tur rundt i Københavns kanaler efter at have spist morgenmad på Kirsten Læsøs arbejdsplads. Frokosten blev indtaget på Trekronerfortet, og dagen blev rundet af med et besøg på kongeskibet.

Næste dag gik turen til Stevns Klint. Og her havde vi selskab af et par roere fra Brøndby samt Dion, som havde fri fra Dannebrog.

Søndag blev en kort tur fra Hellerup havn og nordpå til Tårbæk.

Se billeder fra turen i fotoalbummet.

Hirsholmene den 4. august 2012
Klubtur til Hirsholmene

Lørdag den 4. august var egentlig afsat til Hirsholmene Ræs. Men det blev aflyst pga for få tilmeldinger. Derfor arrangerede vi en almindelig klubtur derover i stedet for. Der var 9 fra Skagen Havkajakklub og en fra Frederikshavn og en fra Randers.

Det var et flot vejr til turen - lidt vind - lunt vejr og ingen regn.

Se billederne fra turen i fotoalbummet.

Midsommernatstur
Midsommernatsmarathon

På årets korteste nat - natten mellem den 22-23 juni - var der arrangeret et løb på 50 km fra Skallerup til Frederikshavn.

Samtidig sejlede 7 havkajakroere fra Skagen, Frederikshavn og Gjøl kajakklubber turen fra Solnedgangspladsen i Skagen til Rønnerhavnen i Frederikshavn. Også denne tur var på 50 km.

Turen startede ved solnedgang og var med pause ved vores slæbested - og dernæst var der pause i Aalbæk, hvor der var sørget for varm suppe til roerne.

Afslutningen var i Frederikshavn Kajakklubs klubhus med kaffe og morgenbrød.

Se billeder fra turen i fotoalbummet.
 

Skagen - Vis dit rovand 12. maj 2012
Vis dit rovand - en stor oplevelse

Så blev det atter vores tur til at vise vores rovand frem for roere fra de andre nordjyske klubber. Vi mødtes i klubhuset til morgenkaffe kl. 10. Der var 19 deltagere i dagens arrangement - heraf 17 roere - som kom fra klubberne i Frederikshavn, Hou, Limfjorden, Gjøl og Skagen.

Turen gik først mod Grenen, og vel klar af havnen mødte vi dønningerne fra nattens storm. Det var nu meget sjovt. Efter frokost på Grenen gik turen tilbage, og vi endte ved Stokrenden, hvor Villy Hansen tog imod os med båltilberedt suppe, og pølser på grillen.

Efter at have smagt nogle af naturens økologiske drikkevarer, og en travetur hvor vi lærte om naturen, gik turen tilbage til klubhuset, hvor vi var kl. 19.

Se billederne fra turen i fotoalbummet (klik på billedet)

Læs Henriks beretning fra turen her: http://klubblog.gjoel-roklub.dk/#home
 

Sydfyn april 2012
Klubtur til Sydfyn - Avernakøvej ved Fåborg

Fra mandag den 16. april til søndag den 22. april var der klubtur til Det sydfynske. Klubben havde lejet et lækkert sommerhus på Avernakøvej ved Fåborg som udgangspunkt for turene. Så der var både lagt op til nogle spændende ture og noget hjemlig hygge efter turene.

Se nogle af billederne fra turen i fotoalbummet.

Klik på billedet for at komme videre.

Marts 2012
Flot vejr i marts

Marts måned bød på nogle virkelig flotte dage med høj sol og varme og ingen vind - lidt mærkeligt i Skagen - men det kan vi godt leve med indimellem.

Nyd billederne fra en tur rundt Grenen til Batterivej og en anden til Hulsig med pause ved Pæl 2.

Dejligt når flere havkajakroere kommer ud af deres vinterhi.

Nytårstur 31.12.2011
Nytårstur 31.12.2011

Klubbens nytårsrotur fandt sted under vejrgudernes milde bevågenhed - den eneste dag i lang tid med godt vejr. Turen gik til Pæl 2 med kaffe på vandet, og derefter til Pæl 1 med kaffe på bænken. Turen havde deltagelse af 8 klubmedlemmer, og efter turen var der kransekage og champagne i klubhuset.

Se flere billeder fra turen i fotoalbummet.

Klubtur til Norge - Tregde 2011
Den norske skærgård - Sørlandet

I dagene den 22-25. september 2011 var der arrangeret klubtur til Norge - nærmere bestemt den norske skærgård omkring Tregde ved Mandal. Her viser landskabet sig fra mange sider - lige fra det friserede og civiliserede til det barske og vindblæste med rå klipper. Men du kan altid finde læ til at sejle, uanset hvor vinden kommer fra.
Der var 8 deltagere - 5 fra Skagen, 2 fra Frederikshavn og 1 fra Hou, som fik set skærgårdens forskellige sider, og efter 3 dages roning kunne vende hjem - mange oplevelser rigere.
Se nogle af billederne fra turen i fotoalbummet (klik på billedet ovenover)

Hirsholm Ræs den 6. august
Hirsholm Ræs for første gang

Lørdag den 6. august blev der afholdt Hirsholm Ræs af Frederikshavn Kajakklub for første gang. Arrangementet havde 38 deltagere fra hele landet, hvoraf 34 gennemførte inden for den afsatte tidsramme (5 timer til 30 km rotur).

Løbet var en succes, idet både vejrguderne var med arrangørerne, planlægningen var i orden og sikkerheden i top. Skagen Havkajakklub havde 4 deltagere i løbet, og her fik Anne Johanne en 1. plads i klassen Kvinder 45-49 år, Jesper en 2. plads i klassen Mænd 50-54 år og Michael en 1. plads i klassen Mænd 55-59 år.

Du kan læse mere om løbet på Hirsholm Ræs´s hjemmeside og se resultater og billeder herfra. Måske du har mod på at deltage næste år?

Kongeturen
Tur til Hadsund

Den 25. maj besøgte kongeskibet Hadsund, og en håndfuld roere fra Skagen Havkajakklub kørte ned for at sejle ind sammen med kongeskibet Danneborg - men også for at hilse på maskinchefen ombord - vores alle sammens Dion.
Se billederne fra turen i fotoalbummet.

Skagen vis dit rovand 7-8 maj
Klubsamarbejde - vis dit rovand

Den 7. og 8. maj var det Skagens tur til at stå for arrangementet Vis dit rovand, hvor medlemmer fra de andre klubber i Nordjylland kan komme på besøg og prøve nyt rovand og nye romakkere. Se billederne fra arragnementet i fotoalbummet.

Ebeltoft 11-12 februar
Klubtur til Ebeltoft

Der var spænding om vejret og issituationen inden turen til Ebeltoft, men heldigvis faldt begge dele ud til fordel for deltagerne. Et par af deltagerne måtte melde fra i sidste øjeblik af andre omstændigheder. Men vi 4 som deltog havde en rigtig god tur.

Se billederne fra turen i fotoalbummet

23. januar 2011
Søndagstur med solnedgang

Det er de utroligste scenarier, man kan opleve ved havet omkring Skagen. Solnedgangen afslører farver, man næppe tør tro er ægte, som nu på billedet ovenover.

 

Se billeder fra sejlturen og den efterfølgende solnedgang i fotoalbummet. Solnedgangsbillederne er taget af en fotograf - Birgit Klee - som var på fotojagt i "Knækket"

Nytårsturen den 31. december
Nytårsturen fra solnedgangspladsen

Årets sidste rotur – nytårsturen – blev afviklet planmæssigt fra Solnedgangspladsen og løb op i 11,3 km. Der var nogle dønninger fra dagen før og et varsel om stormen, som var på vej. Så der var en del bølger og der gik meget leg i hjemturen.

 

Der blev herefter afsluttet på behørig vis i klubhuset med kransekage og champagne.

 

Se flere billeder fra turen i fotoalbummet

7. november
Klubtur til Grenen

Der var stort fremmøde til klubturen den 7. november, som gik til Grenen. Vejret var rigtig flot, og efter et kryds af Grenen, kunne vi indtage vores kaffe i selskab med et par sæler. På turen mødet vi en skotte i en NDK Explorer, som var ansat på Vestas i Aarhus.

 

På hjemturen var vi vidne til en flot solnedgang.

 

Se billeder fra turen i fotoalbummet.

31. oktober
Sidste tur inden vinterroning

Søndag den 31. oktober var sidste mulighed for en rotur, inden vintersæsonen sætter ind. Der var mange, der trængte til at få vand under kølen efter ugens stormvejr. Så der var stor tilslutning til turen trods en lidt blæsende start.

 

De 11 deltagere havde en god tur.

 

Se billeder fra turen i fotoalbummet

16. oktober
Stor aktivitet - roeruddannelse

Lørdag den 16. oktober var der opsamling på roeruddannelsen. Nogle af klubbens medlemmer fik her mulighed for i løbet af lørdagen at komme igennem de punkter af den praktiske del af roeruddannelsen, som de manglede. I løbet af dagen aflagde deltagerne samtidig den praktiske del af prøven til frigivelse.

 

Den teoretiske del af prøven finder sted torsdag den 22. oktober i starten af klubaftenen, da alle har gennemført sikkerhedskurset.

 

Deltagerne i kurset var Mike, Nick og Evald og alle bestod den praktiske del. John og Michael stod for undervisningen.

 

Se flere billeder fra dagen i fotoalbummet.

17. juli - 2. august
Sommerens ture

Der har i løbet af sommerferien været arrangeret mange ture - både i fremmed og lokalt rovand. Hirsholmene har stået for skud nogle gange, og Aalbæk-Strandby retur i temmelig frisk vind blev det også til.

 

Se billeder fra Hirsholmene og Aalbæk-Strandby i fotoalbummet.

10. juli
Mariager Fjord

En varm sommerdag foretog 8 roere fra klubben en tur på Mariager Fjord fra Hobro til Hadsund. På turen var indlagt passende pauser undervejs og Anna Johanne var på kajakshopping på fjorden og kom også hjem med en ny kajak.

 

Se billeder fra turen i fotoalbummet.

28. juni
Klubtur til Hirsholmene

Efter at være blevet udskudt et par dage gennemførtes klubturen til Hirsholmene i dag. Det var et fantastisk vejer at sejle derover i, og at sejle rundt i derovre.

 

Hjemturen bød på lidt flere udfordringer, idet det pludselig blæste op til en vind på 10 m/s til hjemturen. Alle nåede dog hjem i god behold.

 

Se billeder fra turen i fotoalbummet.

29-30. maj
Klubtur på Gudenåen og Randers FJord

Lørdag og søndag har roere fra Skagen Havkajakklub og Frederikshavn Kajakklub været på klubtur sammen - lørdag på Gudenåen i flot vejr og solskin og søndag på Randers Fjord i regn og blæst.

 

Se flere billeder fra turen i fotoalbummet.

15. maj Skov- og naturstyrelsen
Klubtur med Frederikshavn Kajakklub

Den 15. maj var der fælles klubtur for naboklubberne i Skagen og Frederikshavn arrangeret i fællesskab med Skov- og naturstyrelsen, hvor vi dels så på og kom med input til shelterplads ved Stokrenden, indtog en god frokost og fik roet både til Pæl 2 og fik krydset Grenen. Der var 9 deltagere fra Skagen, 7 fra Frederikshavn og 2 fra Skov- og naturstyrelsen, så der var mange kajakker på vandet. Se billeder fra turen i fotoalbummet.

26. april
Martin Ravn står til søs

Så har Martin Ravn også fået sin dåb som roer i det åbne hav. Det blev til en tur til pæl 1 og med en gennemsnitsfart på 6,4 km/t, hvilket er ganske godt gået på første tur. Det var en ren mandetur, som det ses på billedet.

25. april
Opdatering

Meget er sket de sidste 14 dage. Der har været stor tilslutning til fællesroning, og flere medlemmer har haft deres første tur på havet. Og nogle har været af sted indtil flere gange. På billederne ses Anne, Jesper og John fra dagens tur. Som det kan ses, har John fået ny kajak.

 

Desuden har Liselotte været på havet, og Orla har sejlet en kort tur i en klubkajak.

5. april - fællesroning
Gruppebillede fra fællesroningen

Vejret var fint - humøret var højt og deltagelsen rekordstor. For første gang i klubbens historie kunne vi i dag præstere 8 kajakker på vandet - heraf to debuttanter. Turen gik i mere eller mindre samlet flok til Sandmilen, hvor vi gik i land og strakte ben for derefter at sætte kursen hjemad igen. Alle kunne herefter skrive 6 km i logbogen.

 

Nedenfor følger flere billeder fra turen.

Flere billeder
27. marts - Nyt klubhus
Skagen Havkajakklub har i dag fået nyt klubhus

Vi har i dag fået at vide, at Skagen Marinehjemmværn på deres ekstraordinære generalforsamling har besluttet, at vi kan overtage deres hus på Vestre Strandvej som klubhus. Billedet er fra den umiddlebare fejring af begivenheden lørdag eftermiddag.

6. marts 2010
Morten Seidler - første roer frigivet af Skagen Havkajakklub

Det er en milepæl i klubbens historie, når vi i dag kan ønske tillykke til den første roer, som er blevet frigivet af Skagen Havkajakklub. Frigivelsen blev fejret med En enkelt af såvel erfarne roere som ikke frigivne roere.

 

Det er Morten Seidler til venstre.

Flere billeder fra turen og fejringen
Skagen Havkajakklub, Vestre Strandvej 29, 9990 Skagen. Tlf. 28 29 46 63
Lav din egen hjemmeside med mono.net