Vores rovand
Kajakopbevaring - klargøring
Klubhus
 

Her holder vi til

Vores primære rovand

Vores primære rovand er farvandet fra Knækket ved Skurbyen og ned forbi Kongevillaen og sydpå. Her er der læ til at sætte kajakkerne i vandet, når vinden er fra nordlige eller vestlige retninger. Når vinden er af sydlige og østlige retninger, kan vandet her til gengæld være ganske udfordrende.

 

Farvandet ud for Sønderstrand og mod Grenen hænger også umiddelbart sammen med vores primære rovand. Men da det indebærer en passage af havnen og havneindsejlingen, stiller det større krav til roerens evner og erfaring.

Vores sekundære rovand

En del af vores naturlige rovand er også farvandet på den anden side af Grenen, ned forbi Gl. Skagen og Kandestederne og videre sydpå. Når det nævnes som sekundært rovand, er det fordi, det kræver enten en passage af Grenen, eller at kajakkerne læsses på biler eller på vores kajaktrailer, og transporteres derover.

 

Med den store variation i rovand, vi har lige uden for døren, er der rig mulighed for at få en god kajakoplevelse.

Kajakcontainere

Til opbevaring af kajakker har klubben fem 20 fods containere
Tre af containerne er indrettet, så der er plads til 50 medlemskajakker.
En container er indrettet, så den har plads til 10 klubkajakker med udstyr.
Den sidste container indeholder 8 surfkajakker og 8 SUP-boards med udstyr.
Containerne har plads på Skagen Havn i "Skurbyen" lige ud til Kongevillaen. Klubben råder i dag over 13 klub-kajakker, 8 surf-kajakker, 8 SUP-boards og 38 private medlemskajakker.

Containerne er beklædt med træ og malet svenskrøde og har buet paptag, så de falder naturligt ind i miljøet i skurbyen.

Vores klubhus

Den 5. maj 2010 fik klubben mulighed for at anskaffe sig et klubhus, idet vi købte den tidligere marinehjemmeværnsbygning i Skurbyen på Skagen havn. Vi har på den måde fået os et klubhus med udsigt til Kongevillaen som nærmeste nabo, og med en beliggenhed lige ned til knækket, som er udgangspunkt for vore sejladser og som er vort øveområde. Klubhuset ligger dermed kun 100 m fra vores kajakcontainere.

Vi har efter overtagelsen renoveret noget af klubhuset indvendigt, så det er tydeligt, at det er klubhus for en havkajakklub.

Skagen Havkajakklub, Vestre Strandvej 29, 9990 Skagen. Tlf. 28 29 46 63
Lav din egen hjemmeside med mono.net