Uddybende information om de forskellige punkter kan læses nedenfor

Sikkerhedskursus - indhold
Sikkerhedskursus og roeruddannelse Kajakkonstruktion og materialer Valg af pagaj
Roeruddannelsen
Roeruddannelsen 2020 Praktiske færdigheder
Prøven
Se prøven her
 

Fra begynder til frigiven roer

Første kontakt med klubben

Første kontakt med klubben kan for eksempel være gennem et af vore introarrangementer, gennem et andet klubmedlem eller ved at du kontakter nogle af klubmedlemmern, når de skal ud og sejle eller kommer hjem fra sejlads.

 

Første kontakt kan selvfølgelig også være gennem hjemmesiden her eller ved at du ringer til en af vores kontaktpersoner. Hvis du så ønsker at blive medlem af klubben, kan du udfylde tilmeldingsblanketten her

 

Udfyld tilmeldingsblanket.

Sikkerhedskursus - kajakintroduktion

Som nyt medlem deltager du i et kursus, hvor du får en grundviden om kajakker, grej og andet udstyr og lærer noget om forskellige roteknikker og redningsmetoder og procedurer omkring roning. Desuden bliver du præsenteret for vores sikkerhedsregler, og praktiske ting omkring klubbens hjemmeside og bookingkalender og login bringes i orden.

 

Herefter bliver du introduceret til den efterfølgende roeruddannelse.

 

Kurset afsluttes med, at vi prøver nogle af tingene i praksis.

Roeruddannelsen - kernen i vores arbejde

Der er meget andet i det at ro kajak end bare at ro lige ud eller frem og tilbage mellem to punkter. Vores roeruddannelse sigter på at udstyre dig med teknikker, som gør dig i stand til at håndtere og agere i situationer, hvor alt ikke lige går efter planen, eller hvor der er større bølger og mere vind, eller hvor det pludselig blæser op. 

Du lærer også teknikker til at redde dig selv eller en kammerat op i kajakken igen, hvis du vælter med kajakken.

Roeruddannelsen foregår på hold, som afvikles over en weekend. Der er planlagt to hold i 2015 - weekenden den 13-14. juni og weekenden den 22-23. august.

Du gennemgår gratis vores roeruddannelse til DGI Havkajakroer 1 som medlem af klubben. For ikke medlemmer koster roeruddannelsen 1000,- kr.

Roererfaring

Ved siden af træningen i teknikker skal du også opnå erfaring ved at sejle mindst 100 km under forskellige vind- og vejrforhold i vores eget rovand.

Prøve til frigivelse

Når du har gennemgået vores roeruddannelse og har bestået prøven, og du har opnået den fornødene erfaring ved at ro de krævede 100 km i vores eget rovand, kan du blive frigiven roer.

Herefter må du have lov til at ro alene og kan også ledsage roere som endnu ikke er frigivne.

Desuden kan du optages på Havkajaknord og deltage i ture og fællesarrangementer i de andre nordjyske kajakklubber.

Skagen Havkajakklub, Vestre Strandvej 29, 9990 Skagen. Tlf. 28 29 46 63
Lav din egen hjemmeside med mono.net